Geometri dersine çalışma yöntemleri nelerdir?
Geometri dersinde başarılı olmak için geçmiş konuları iyi öğrenmeden kesinlikle yeni konulara başlanmamalıdır. Bu eksikliklerin giderilmesi için hemen TEOG düzeyinde sınavlara hazırlık kitapları alınmalı, 1 ay gibi kısa bir sürede defter tutarak bitirilmelidir. Çünkü alt yapımızı kuvvetlendirmemiz gerekir.
Bu işlem tamamlandıktan sonra, yeni konular dersin öğretmeniyle birlikte eş zamanlı olarak çalışılmalı ve bu esnada farklı kaynaklardan sorular çözülmelidir. Örnek soru çözümleri dikkatli bir şekilde incelenmeli ve çözüm yolları geliştirilmelidir. Bazen rakamları değiştirerek öğrencilerin hazırlayacağı geometri soruları da olabilir, kendimiz soruları hazırlayabiliriz.
Çözümleri tekrar tekrar yapılmalıdır. Geometri biraz da görmekle alakalı, farklı açılardan bakmakla ilgilidir. Bu farklı bakış açısını kazanabilmek için aynı konudan birkaç soru çözmek bize farklı bir bakış açısı kazandıracaktır. Formülleri ezberlemek yerine benzer sorularla farklı bakış açıları kazanmaya dikkat etmeliyiz.
Konuların işlenme sırasına dikkat edilmeli, önden giderek veya konu atlayarak çalışılmamalıdır. Çünkü geometride konular birbirleriyle alakalı ve iç içe geçmiş durumdadır. Bu arada çıkmış sorular özellikle dikkate alınmalı, yanlış olmasa bile kafamıza takılan sorulan öğretmenlerle paylaşılmalı ve geometriden korkmamamız gerekmektedir.
Eğer öğrencilerimiz mühendislik alanlarında okumak istiyorlarsa özellikle doğadaki ve çevremizdeki nesnelere birer geometrik şekil olarak bakabilmeli ve geometri sorularını bu çerçeveden ele almalıdır. Hayatla iç içe geçmiş bir geometri mutlaka konuları daha iyi kavramamızı sağlayacaktır.